Grofvuil Utrecht

Informatie over de vuilstort locaties in Utrecht.
Lees waar en wanneer grofvuil kan worden langsgebracht of bij u kan worden opgehaald.

Milieustraat Utrecht

Milieustraat Utrecht

Voor het afvoeren van grofvuil denkt u vast aan de milieustraat Utrecht. De plek waar u kosteloos uw grofvuil kunt afvoeren.
U kunt er alle soorten materialen kwijt en waar mogelijk worden spullen gerecycled.
De milieustraat in Utrecht wilt op deze manier vervuiling tegengaan.

Een milieubewuste keuze

Door bewoners van de stad de mogelijkheid te geven hun grofvuil door de gemeente te laten afvoeren, wordt het dumpen van grofvuil voorkomen. Voor de gemeente is het houden van een milieustraat daardoor kosteneffectief.
De milieustraat Utrecht kost de gemeente geld, maar dit valt in het niet tegenover de kosten van bijvoorbeeld bodemverontreiniging. Bovendien creƫert de milieustraat Utrecht werkgelegenheid in de stad en kan de gemeente geld ophalen voor de spullen die worden gerecycled.

 
Recyclebaar afval
Veel spullen zijn namelijk voor u onbruikbaar, maar kunnen zeker nog een nieuw leven worden ingeblazen wanneer ze worden hergebruikt. Het recyclen van oude spullen is een goed initiatief om het milieu te ontzien.
Apparaten kunnen daardoor ook een stukje goedkoper worden gefabriceerd.
De gemeente stimuleert dit idee door het gebruik van de milieustraat in Utrecht.
Voor de meeste elektrische apparaten heeft u al bij aanschaf een verwijderingsbijdrage betaald. Dit geld is bedoeld om oude apparaten op verantwoorde wijze in te zamelen en te recyclen.

Gescheiden grofafval

De gemeente Utrecht heeft op drie plekken in de stad een scheidingstation waar u terecht kunt met al uw oude spullen.
Op alle drie de locaties kunt u uw spullen kosteloos aanbieden, maar let wel op: het afval dient gescheiden te worden aangeleverd. Wanneer spullen niet gescheiden worden aangeleverd, staat dit recycling in de weg.

Het scheiden van afval is daarom goed voor het milieu. Het aanleveren van gescheiden afval spaart grondstoffen en energie uit, en voorkomt vervuiling.

Contact met de milieustraat opnemen

Wanneer u niet in de gelegenheid bent uw spullen zelf te komen brengen naar de milieustraat in Utrecht dan kunt u een afspraak maken met de gemeente en komen ze het vuil voor u ophalen. Op de site van de gemeente Utrecht vindt u een afspraakformulier dat u eenvoudig kunt invullen. Voor verdere vragen kunt u terecht bij het klantencontactcentrum: 030 - 286 0000.

 

Grofvuil Utrecht   Grofvuil ophalen Utrecht  Milieustraat Utrecht   Openingstijden
Disclaimer Privacy policy   Contact © 2015